Vacature vrijwillige onderwijsondersteuner leerteam

Vacature vrijwillige onderwijsondersteuner leerteam

Structureel werk · 8 uur/week · Start vanaf 15 sep 2024
Zeeweg 12, 2051 EC Overveen, Nederland
Natuur & Milieu
Activiteit Delen
PWN
#83946
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/pwn1/activiteiten/Vacature-vrijwillige-onderwijsondersteuner-leerteam/83946 om je aan te melden

Contactpersoon

Coördinator Vrijwilligers PWNStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

PWN is op zoek naar een vrijwillige onderwijsondersteuner voor het leerteam dat zich bezighoudt met natuurbeheer.

Uitgebreide omschrijving

Vacature vrijwillige onderwijsondersteuner leerteam

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger om te helpen bij de lessen van het leerteam dat zich bezighoudt met natuurbeheer. Wil jij mensen een steuntje in de rug geven op weg naar deelname aan de groene of agrarische arbeidsmarkt? Als vrijwillige onderwijsondersteuner ben jij onmisbaar bij de voorbereidingen en het soepel laten verlopen van de lessen van het leerteam.


Over het leerteam

Er zijn allerlei reden waarom mensen een steuntje in de rug nodig hebben op weg naar deelname aan de groene of agrarische arbeidsmarkt. Leerteams zijn in het leven geroepen om deze mensen een kans te bieden op een opleiding op maat en werkervaring in het groen. Deelnemers aan deze leerteams volgen een combinatieopleiding op mbo-niveau 1 of 2. De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. De studenten sluiten het opleidingstraject af met een diploma of certificaten en zijn op dat moment arbeids-, leer- en diplomafit. 

PWN vindt dat iedereen mee moet kunnen doen op de arbeidsmarkt. Als bedrijf dat midden in de samenleving staat, willen we hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. Echt werk, werk dat zinvol en structureel nodig is, is daarbij het uitgangspunt. Een goed voorbeeld is het leerteam. Al doende leren ze wat er allemaal bij natuurbeheer komt kijken, zodat ze straks goed voorbereid zijn op een reguliere baan in het groenbeheer. Dat is erg nuttig voor PWN, maar zeker ook voor henzelf.


Jouw rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger ben je onmisbaar bij de voorbereiding en het soepel laten verlopen van de lessen van het leerteam. Elke vrijdag ben je aanwezig op de leslocatie in Nationaal Park Zuid-Kennemerland om de leerlingen en docenten te ondersteunen. Je vindt het leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen met een lichte arbeidsbeperking. De werkzaamheden zijn divers en afhankelijk van de lesonderwerpen. Taken kunnen zijn: het openen en opstarten van de leslocatie, het verzorgen van koffie/thee voor de leerlingen en docenten, het klaarzetten van gereedschappen en materialen, het vervoer van de leerlingen naar praktijklocaties in het duingebied, en overige hand- en spandiensten met betrekking tot de praktijklessen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten, maar jouw praktische hulp voegt hier een waardevolle bijdrage aan toe!


Wat vragen we: 

  • Met ingang van komend schooljaar, vanaf 15 september 2024, op vrijdagen beschikbaar (met uitzondering van de schoolvakanties en andere lesroostervrije weken). Voor het schooljaar 2024/2025 zijn 35 vrijdagen gepland.
  • Wonend in de omgeving.
  • In bezit van een B-rijbewijs en in staat om een bestelbus te rijden.
  • Affiniteit met de doelgroep; jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt. 
  • Goed kunnen samenwerken.
  • Lichamelijk in goede conditie.
  • Praktisch en proactief ingesteld. 
  • Enthousiast voor het vak natuur, water en recreatie.


Wat bieden we:

  • Vrijwilligerswerk met maatschappelijke betrokkenheid. 
  • Werkplek midden in de natuur.
  • Verzekering tijdens de werkzaamheden.
  • Onkostenvergoeding voor de gemaakte kosten om aan het vrijwilligerswerk deel te nemen, zoals reiskosten.
  • Gratis duinjaarkaart voor het Noordhollands Duinreservaat.
  • Vieringen en attenties, waaronder een jaarlijks vrijwilligersuitje en diverse vrijwilligersavonden en informatiebijeenkomsten.
  • Vier keer per jaar een digitale vrijwilligersnieuwsbrief.
  • De mogelijkheid om bij te scholen door deel te nemen aan relevante trainingen en cursussen, bijvoorbeeld uit het aanbod van de ‘‘Groene Academie’’.
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over PWN

In de duinen die beheerd worden door PWN, helpen heel veel vrijwilligers mee om de gebieden gezond te houden, door onderhoud te plegen, onderzoek te doen en informatie te verstrekken aan bezoekers en scholen. De vrijwilligers maken deel uit van de Stichting PWN Vrijwilligers, zij zijn een onmisbare schakel in het beheer van de duinen.

Powered by Deed‌mob Tools ·