workshopleiders "Goed Voorbereid” (vrijwilliger)

workshopleiders "Goed Voorbereid” (vrijwilliger)

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
TrainingAdvies & MentoringBegeleiding
WelzijnZorgOnderwijs
1 Geen armoede2 Geen honger3 Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Rode Kruis Kennemerland
#85909
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Rode-Kruis-Kennemerland/activiteiten/workshop-leaders-Well-Prepared-volunteer/85909 om je aan te melden

Contactpersoon

Team Vrijwillig VelsenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan mensen in nood.

Uitgebreide omschrijving

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan mensen in nood. Zoals bij de opvang van vluchtelingen, tijdens een pandemie, na een overstroming of verlening van eerste hulp bij evenementen.

Ook als het mensen ontbreekt aan basislevensbehoeften, zoals voedsel en onderdak en op het gebied van educatie en preventie zijn wij actief.

Om zichzelf of anderen te kunnen helpen is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Risicobewustzijn kan ook bijdragen aan het voorkomen van noodsituaties. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.


Het Rode Kruis in district Kennemerland is op zoek naar enthousiaste

workshopleiders "Goed Voorbereid” (vrijwilliger).


Ons programma Goed Voorbereid is bedoeld om de zelfredzaamheid van mensen in kwetsbare situaties, waaronder ouderen, te verbeteren.

Dit doen we bijvoorbeeld door hen goed voor te bereiden op een noodsituatie. Denk daarbij aan het voorkomen van brand, inbraak en letsel door vallen.

Om zoveel mogelijk mensen te helpen heeft het Rode Kruis diverse workshops ontwikkeld over het belang van goed voorbereid zijn.

Cursisten worden zich bewust van risico’s in huis, krijgen tips en kunnen om raad vragen.


Over wat je gaat doen


-Je geeft workshops op aanvraag aan diverse doelgroepen bij o.a een wijkcentrum, een ouderencentrum, de bibliotheek etc.

Deelnemers worden zich bewust van risico’s in-en-om het huis, krijgen tips en kunnen om raad vragen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van brand, inbraak en vallen. Iedereen gaat met praktische tips de deur uit om direct thuis toe te passen. Als er dan echt iets gebeurt, staan mensen sterker in hun schoenen en zijn ze beter voorbereid. Een workshop duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en kan samen met een andere workshopleider gegeven worden.


Over wat jij meebrengt


-Je hebt affiniteit met veiligheid en gevaarpreventie in en rondom de woning.

-Je vindt het leuk om alleen of samen voor een groep te staan.

-Tijdens het geven van workshops inspireer en motiveer je deelnemers.

-Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

-Je bent flexibel inzetbaar en met name overdag.


Wat hebben wij jou te bieden?


-Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het geeft je voldoening, het vergroot je netwerk en je werkt samen met mensen die zich met enthousiasme inzetten.

-Er is veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Voor nieuwe vrijwilligers

is er een welkomsttraject waarbij je het Rode Kruis beter leert kennen.

-Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en trainingen te volgen.

-Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent.


Over ons 


Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. 


Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.


Wij zoeken enthousiaste en betrokken vrijwilligers en laten ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Activiteit Delen

Over Rode Kruis Kennemerland

Heel veel vrijwilligers van het Rode Kruis staan in Kennemerland voor je klaar om te helpen in tijden van nood. Dit doen we in georganiseerd verband met de Rode Kruis afdelingen Haarlemmermeer, IJmond en Zuid-Kennemerland.
Of het nu gaat om EHBO op je evenement, het verlenen van eerste hulp, of noodhulp bij een grote brand: we staan paraat.
We helpen mensen zich beter voor te bereiden op noodsituaties. Help ons helpen en meld je aan als vrijwilliger!

Powered by Deed‌mob Tools ·