Noodhulpteamleden Kennemerland (vrijwilliger)

Noodhulpteamleden Kennemerland (vrijwilliger)

Structureel werk · 0–4 uur/week
Flexibele locatie
Eerste hulpZorgOndersteunend werk
WelzijnZorgBuurt & omgeving
1 Geen armoede2 Geen honger3 Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Rode Kruis Kennemerland
#84774
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Rode-Kruis-Kennemerland/activiteiten/Noodhulpteamleden-Kennemerland-vrijwilliger/84774 om je aan te melden

Contactpersoon

Team Vrijwillig VelsenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Houd jij je hoofd koel in tijden dat anderen dat misschien niet meer kunnen en vind jij het leuk om noodhulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) te helpen?

Uitgebreide omschrijving

Houd jij je hoofd koel in tijden dat anderen dat misschien niet meer kunnen en vind jij het leuk om noodhulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) te ondersteunen door lichtgewonde slachtoffers op te vangen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Binnen het Rode Kruis hebben we noodhulpteams die met zwaailicht en sirene op weg gaan naar grote of kleine calamiteiten. Middels een pager wordt je opgeroepen wanneer een calamiteit heeft plaatsgevonden waar het noodhulpteam nodig is. Bij het incident behandeld het noodhulpteam de lichtgewonde patiënten, zodat het ambulancepersoneel de handen vrij heeft voor de zwaarder gewonde patiënten. Ons team in Kennemerland kan wel wat extra handen gebruiken en daarom zoeken wij:


Noodhulpteamleden Kennemerland (vrijwillig)


Let op: dit betreft een vacature waar je naartoe door kan stromen vanuit evenementen-eerstehulpverlener. Heb jij deze functie al? Dan kun je direct reageren op de vacature. Meld dit vooral in je aanmelding. Ben je nog geen evenementen-hulpverlener óf ben je nog geen vrijwilliger bij het Rode Kruis, maar lijkt je dit wel leuk om te doen? Lees dan onderin de vacaturetekst de stappen die doorlopen moeten worden voor je noodhulpteamlid kan worden*.


Je maakt deel uit van een team wat áltijd wordt ingezet met minimaal zes teamleden, een chauffeur en een teamleider. Je staat dus nooit alleen voor een uitdaging.


Wat ga je doen?


· Je vangt de lichtgewonde slachtoffers op en samen met je team verricht je uitgebreide EHBO. Hierbij ben je ook verantwoordelijk voor het signaleren van letsels en/of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden en verwijst daarnaar door.


Wie ben jij?


· Je beheerst de Nederlandse taal zowel in spraak als geschrift (B2 niveau)

· Je bent een echte teamplayer, flexibel, stressbestendig en communicatief sterk

· Voor deze functie moet je fysiek in staat zijn alle hulpverlenende taken uit te kunnen voeren

· Je bent bereid de benodigde certificaten te behalen (inclusief een uitgebreid EHBO-diploma) en de trainingen te volgen (trainingen vinden meestal plaats in de avonduren)

· Je bent woonachtig binnen het district Kennemerland. Het is een pré als je binnen 30 minuten op één van onze vier verzamellocaties kan zijn: Ikea Haarlem-Zuid, de ijsbaan in Haarlem, parkeerplaats van Mes&Vork in Hoofddorp en/of het Rode Kruis gebouw in Velsen.


Wat bieden wij?


Als noodhulpteamlid draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel!

Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen en werkt samen met gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers en medewerkers. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode.


*Ben jij nog geen evenementen-eerstehulpverlener of nog geen vrijwilliger bij het Rode Kruis maar lijkt deze vacature je wel wat?

Om noodhulpteamlid te worden moeten er een paar stappen genomen worden voordat je aan de slag kunt. Allereerst moet je een uitgebreid EHBO-certificaat behalen. Dan doorloop je diverse e-modules evenementenhulpverlening, gevolgd door het opdoen van praktijkervaring. Daarna kun je, stapsgewijs, doorgroeien naar het noodhulpteam. Meer toelichting kan worden gegeven in het sollicitatiegesprek.


Ben je enthousiast over deze vacature en wil je direct reageren? Druk op de sollicitatieknop.


We hopen je snel te ontmoeten!


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Rode Kruis Kennemerland

Heel veel vrijwilligers van het Rode Kruis staan in Kennemerland voor je klaar om te helpen in tijden van nood. Dit doen we in georganiseerd verband met de Rode Kruis afdelingen Haarlemmermeer, IJmond en Zuid-Kennemerland.
Of het nu gaat om EHBO op je evenement, het verlenen van eerste hulp, of noodhulp bij een grote brand: we staan paraat.
We helpen mensen zich beter voor te bereiden op noodsituaties. Help ons helpen en meld je aan als vrijwilliger!

Powered by Deed‌mob Tools ·