De Molenweid Filmclub helpen opzetten en begeleiden

De Molenweid Filmclub helpen opzetten en begeleiden

Structureel werk · Flexibele uren
Aletta Jacobsstraat 74, 1991 TB Velserbroek, Nederland
ZorgOuderenWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Molenweid
#85500
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Molenweid/activiteiten/Help-set-up-and-supervise-the-Molenweid-Film-Club/85500 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op de Molenweid wonen 30 mensen met een haperend brein. Zij kunnen enorm genieten van een mooie film of een documentaire. Graag willen wij een filmclub starten!

Uitgebreide omschrijving

Op de Molenweid wonen 30 mensen met een haperend brein. Zij kunnen enorm genieten van een mooie film of een documentaire. Graag willen wij een filmclub starten!


Het soort films wat mensen graag kijken zijn ofwel films die zij van vroeger kennen, korte documentaires over onderwerpen die hun bekend zijn, Nederlandse speelfilms, Muziek registraties (zoals Andre Rieu maar ook andere muziek) en mogelijk is er nog een soort film dat goed aanslaat.

Veel van onze bewoners spreken alleen Nederlands en anderstalige films zullen vooral aanslaan als dit oude bekende films zijn zoals Sisi of the Sound of Music.


Wij zoeken een vrijwilliger die dit met ons op wil zetten en het leuk vind om deze activiteit te leiden. Uiteraard zullen wij zeker in het begin en tussendoor ook hierbij helpen.


Het zou leuk zijn om dit structureel aan te bieden bijv. eens in de 2 weken op altijd dezelfde dag en tijdstip. Dit kan in overleg besloten worden.


Indien u vrijwilliger wordt bij ons zal u begeleid worden door Aafje van welzijn en activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat ook u zich thuis voelt als vrijwilliger bij de Molenweid.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Molenweid

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie of lichamelijke klachten.
Het huis is ruim opgezet en heeft 2 prachtige tuinen waar we graag zitten met de bewoners. Het is voor ons belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk kunnen leven zoals ze dat thuis zouden doen. Iedereen die betrokken is bij de Molenweid houdt zich dagelijks bezig met zinvolle activiteiten vorm te geven voor onze bewoners.
Wij koken elke dag voor onze bewoners, vaak met ondersteuning van de bewoners zelf. Andere regelmatig terugkerende activiteiten zijn gymnastiek, dansen, creatieve middag, live muziek, bus uitjes, zingen, wandelen, duo-fietsen en nog meer.

Powered by Deed‌mob Tools ·