Techniek en Restauratie op een Historisch Fort – Forteiland IJmuiden

Techniek en Restauratie op een Historisch Fort – Forteiland IJmuiden

Structureel werk · 6–12 uur/week
1976 DZ, IJmuiden, Noord-Holland, Nederland
TuinierenKlussenBuiten
Kunst & cultuurBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Stichting Forteiland IJmuiden
#84541
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Forteiland-IJmuiden/activiteiten/Techniek-en-Restauratie-op-een-Historisch-Fort--Forteiland-IJmuiden/84541 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Werk mee aan het behoud van het indrukwekkende Forteiland IJmuiden en draag bij aan de restauratie van dit iconische stukje Nederlandse geschiedenis.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger op Forteiland IJmuiden ga je aan de slag met diverse technische en restauratiewerkzaamheden. Je helpt bij het onderhouden en herstellen van het fort, zodat het in topconditie blijft. Je werkt een of 2 dagen per week op locatie en hebt de keuze om te werken op maandag, dinsdag of woensdag. Je taken variëren van kleine reparaties tot grotere restauratieprojecten. Hiermee draag je bij aan het behoud en de presentatie van een monument van nationaal belang.


Praktisch:

  • Duur: Structureel
  • Werkdagen: Maandag, dinsdag of woensdag (flexibel)
  • Verwachte beschikbaarheid: Eén of twee dagen per week


Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers met een passie voor geschiedenis en techniek. Je werkt graag zelfstandig en neemt initiatief, maar kunt ook goed in teamverband functioneren. Een technische achtergrond is een pluspunt, maar niet noodzakelijk – wij bieden je de mogelijkheid om te leren en jezelf verder te ontwikkelen.


Waar draag je aan bij?

Jouw inzet helpt bij het behouden en restaureren van een historisch fort dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam, UNESCO-werelderfgoed. Door jouw werk blijft dit stukje erfgoed behouden voor toekomstige generaties en kunnen bezoekers blijven genieten van deze bijzondere locatie.


Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om werkervaring op te doen op een unieke locatie, deel uit te maken van een hecht team van vrijwilligers en je vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien leer je veel over geschiedenis en restauratietechnieken, en draag je bij aan het behoud van een monument van onschatbare waarde.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De locatie is alleen te bereiken met een boot. De opstapplaats hiervan is Sluisplein 80
Activiteit Delen

Over Stichting Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuiden is een historisch en uniek onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een UNESCO-werelderfgoed locatie gelegen in de monding van het Noordzee kanaal. Ons doel is om dit bijzondere erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties.

Powered by Deed‌mob Tools ·